新概念英语第二册语法讲解:交际用语 - 谈论天气

所属专题:新概念英语第二册语法讲解  来源:互联网    要点:新概念英语第二册  
编辑点评: 学习最主要讲求的就是活学活用,尤其像英语这种语言类学科,更是需要我们在日常生活中反复的加以练习,才能得以提高,今天就让我们一起来学习交际用语中的谈论天气,come on!

 

七、Talking about Weather(谈论天气)
1、It's a fine day, isn't it?
2、What's the temperature today?
3、What's the weather like today?
4、How is the weather?
5、What's the weather going to be like at the weekend?
6、Do you like the weather in Beijing?
7、Do you think that we are going to have snow today?

【专项训练】

1、—It seems to be clearing up.
—That will be a nice change, ______?
A.isn't it B.won't it C.can't it D.doesn't it

2、—How cold is it today?
— ______.
A.Just so-so B.not too C.It's ten below zero D.Yes, it is

3、— ______?
—It's very cold and damp.
A.What's the weather B.How's the weather today
C.Is it raining last night D.Might it have rained a lot

4、—Do you like the weather in North China?
—Not really, but ______ now.
A.I fit it B.I am used to it C.I used to it D.I agree to it

5、—I wonder what the weather is going to be like tomorrow?
— ______.
—That's a good idea.
A.Let's look through the paper B.Let's listen to the weather report on the radio
C.Better be care of the radio D.Pay attention to the radio

6、— ______.
—It certainly is. The sun is shining and there is a pleasant breeze.
—It's lovely.
A.What nice it is B.How nice it is here C.It is like spring here D.What a good day here

7、—What a nice day, isn't it?
— ______
A.You're right. B.Yes, isn't it? C.Yes, I agree. D.Really?

8、— ______?
—Yes, a bit cold, though.
A.Cold weather, isn't it B.Bad weather, don't you think
C.Freezing, isn't it D.Nice day, isn't it

9、— ______ today?
—It's nice and warm.
A.What's the weather B.What's the weather like
C.How is the weather like D.How does the weather look like

10、—Do you think it is going to snow over the weekend?
— ______.
A.I don't believe B.I don't believe it C.I believe not so D.I believe not 

(后设答案,大家不要偷看哦,(*^__^*) 嘻嘻……)

KEYS

1. B 2. C 3. B 4. B 5. B 6. B 7. B 8. D 9. B 10. D

>>点击查看新概念英语第二册语法讲解专题,阅读更多相关文章!

最新2020新概念英语第二册信息由沪江中学学科网提供。

请输入错误的描述和修改建议,建议采纳后可获得50沪元。

错误的描述:

修改的建议: