新概念英语第二册语法讲解:交际用语 - 告别

所属专题:新概念英语第二册语法讲解  来源:互联网    要点:新概念英语第二册  
编辑点评: 学习最主要讲求的就是活学活用,尤其像英语这种语言类学科,更是需要我们在日常生活中反复的加以练习,才能得以提高,今天就让我们一起来学习交际用语中的告别,come on!

 

三、Farewells(告别)

A.Farewells:
1、It's getting late. I must be going.
2、It's five o'clock already. I must be off now.
3、Oh, God, it's late, I've got to go.
4、It's time I was going, I'm afraid.
5、I think I must go now.
6、I think I'd better leave.
7、I'm glad to have met you.

B.Responses:
1、Come again whenever you are free.
2、If you pass my home, drop in.
3、Good night, have a nice dream.
4、Can't you stay a little longer?
5、I hope we'll meet again sometime.

【专项训练】

1、—It's five o'clock already, I must be going.
—Well, come again ______ you are free.
A.if B.whenever C.when D.while

2、—Oh, God, it's late. I've got to go.
— ______. Hope to see them soon.
A.Give your parents my greetings B.Remember me to your parents
C.Show my greetings to your parents D.Say hello to your parents

3、—It's time I was going, I'm afraid.
— ______.
A.Good evening B.Good night C.Bye-bye D.All the best

4、—Well, I'd better let you get on with your work.
— ______.
A.I've wasted a lot of your time B.Thank you for a lovely afternoon
C.You must be tired D.I'm sorry to trouble you

5、—I'm flying home on Sunday morning.
—I wish you ______.
A.a pleasant journey home B.a good trip C.good lucky D.a happy journey travel

6、—I think I must go now. See you later.
— ______.
A.You can go B.See you later C.Bye-bye D.So long

7、—I'm glad to have met you. Drop by sometime.
— ______.
A.Thank you B.Give me a call C.Thanks, I certainly will D.Take care

8、—It's very kind of you to come and see me off.
— ______.
A.It's my pleasure B.much better C.Don't say it D.No problem

9、—I'm going camping this weekend.
— ______.
A.Can you fish? B.Have a good time C.No, I'm too busy D.Don't give up now

10、—I'll go to Beijing this weekend.
______.
A.You are lucky B.The best of luck C.Thank you D.Good-bye

(后设答案,大家不要偷看哦,(*^__^*) 嘻嘻……)

KEYS

1.B 2.D 3.B 4.B 5.A 6.B 7.C 8.A 9.B 10.B

>>点击查看新概念英语第二册语法讲解专题,阅读更多相关文章!

最新2020新概念英语第二册信息由沪江中学学科网提供。

请输入错误的描述和修改建议,建议采纳后可获得50沪元。

错误的描述:

修改的建议: