中考英语易错易混知识点集锦(八)

 来源:沪江中学学科网    要点:考点整理  
编辑点评: 2017中考英语语法易错易混知识点集锦

71.Help yourself to _________. A. some chickensB. a chickenC. some chickenD. any chicken
答案: C (选择A的同学要注意chicken当鸡肉讲时不可数)

72. Which is the way to the __________?A. shoe factoryB. shoes factoryC. shoe’s factoryD. shoes’ factory
答案: A. (选择D的同学注意这里不是指名词所有格, 而是名词作形容词的用法.类似的用法如: pencil box; school bag等.)

73. This class ________ now. Miss Gao teaches them.A. are studyingB. is studyingC. be studyingD. studying
答案: A. (选择B的同学要注意, 当这种概念名词当 “人”讲的时候要做复数处理.类似的还有: the police are running after the thief等)

74. 8.Our sports meeting will be held ________.A. on 24, Tuesday, April B. in April 24, TuesdayC. on Tuesday, April 24D. inApril Tuesday 24答答案: C. (选B的同学是受到中文的影响,要特别注意中英文的差异)

75. Some people like to stay at home, but ________ like to go to the cinema.A. anotherB. otherC. othersD. other one
答案: C. (选择B的同学要牢记: some…., others….

76. -- Is this your shoe?-- Yes, but where is _________?A. the other oneB. other oneC. another oneD. the others
答案: A. (选择C的同学要注意鞋是两只, another指的是三者或者三者以上)

77. – When shall we meet again next week?-- _______ day is possible. It’s no problem with me.
A. EitherB. NeitherC. EveryD. Any
答案: D. (选择C的同学要注意every指的是每一天都见面, any指的是任何一天都可以.注意中文的干扰)

78. 1 _______ do you write to your parents?-- Once a month.A. How longB. How soonC. How oftenD. How far
答案: C. ( 选择A的同学要注意中文的干扰. 由回答知道这里指的是写信的频率, 用how often表示.)

79..Robert has gone to _________ city and he’ll be back in a week. A. otherB. the otherC. anotherD. any other
答案:C (选择其它三项的同学要注意,这里没有说只有两座城市,因此不能用.)

80. – Which book would you like to borrow?-- ________ of the two books is OK with me.
答案:A. EitherB. BothC. AnyD. None 答案:A (选择B的同学要注意is 表示单数.)

最新2017考点整理信息由沪江中学学科网提供。

最新文章

请输入错误的描述和修改建议,建议采纳后可获得50沪元。

错误的描述:

修改的建议: