中考英语易错易混知识点集锦(十)

 来源:沪江中学学科网    要点:考点整理  
编辑点评: 2017中考英语语法易错易混知识点集锦

91. I’m going to look for another job ________ the company offers me more  money.A. afterB. unlessC. whenD. for
答案: B ( 选择其它三项的同学要注意语境, 这里是指除非公司给我更多工资,否则我就要找其它工作.)

92. Don’t hurry. The bus won’t start ________ everybody gets on.A. sinceB. asC. untilD. when
答案: C (选择D的同学要注意前面是否定.)

93. .Please show me ____to send an e-mail, John. It’s the first time for me to do it. A. howB. whatC. whenD. where
答案:A (选择C的同学要注意认真看题,这里的time不是时间,而是指第一次)

94. You’ve passed the exam. I’m happy ______ you.A. onB. atC. inD. For
答案:D 

95. I wonder ________ they finished so many different jobs in such a short time.A. whyB. howC. whenD. where
答案:B (选择A的同学要注意语境,这里指他们怎么能在如此短的时间里完成如此多的困难的工作.)

96. -- Do you speak English?-- Yes, I speak _________ a little English _______ some French.
A. neither, notB. both, orC. either, orD. not only, but also
答案:D (选择C的同学要注意语境.)

97. .______ the maths problem is difficult, I’ll try very hard to work it out.A. ThoughB. WhenC. BeforeD. After
答案:A (选择B的同学要注意语境.不能说当题目难的时候,我将努力.而是说尽管题目难,但我将努力解决.)

98. The accident took place ________ a cold February evening.A. onB. inC. atD. for
答案:A (选择B的同学要注意,在特指的早上、下午、晚上,不用in要用on)

99. He turned ________ the radio because his father was asleep. A. onB. downC. upD. over
答案:B (根据语境:他爸爸睡着了,因此不能用A-打开,也不能用C-调大.D表示反过来)

100. I don’t know the homework _______ today. A. onB. inC. ofD. for
答案:D (选择C的同学要注意of表示从属关系,要注意中文的干扰.)

最新2017考点整理信息由沪江中学学科网提供。

最新文章

请输入错误的描述和修改建议,建议采纳后可获得50沪元。

错误的描述:

修改的建议: