中考英语易错易混知识点集锦(11)

 来源:沪江中学学科网    要点:考点整理  
编辑点评: 2017中考英语语法易错易混知识点集锦

101. 40.Jane said she would come here ________ 9:00 and 9:30 tomorrow morning. A. fromB. atC. betweenD. Around
答案: C (选择B的同学没有把体看完整; 选择A的同学没有注意到from…to…的搭配.)

102. It’s spring now. The students ________ trees these weeks. A. plantB. are plantingC. will plantD. planted
答案: B (选择A注意 these weeks 并不表示经常做某事,而是强调这几个星期同学们一直在种树.)

103. Must I finish it now?-- No, you ________.A. mustn’tB. needn’tC. can’tD. shouldn’t 
答案: B (选择A的同学要注意mustn’t意思指不允许, needn’t指的是不必要.)

104. Though it’s cloudy now, it _________ get sunny later.A. can B. mayC. mustD. need
答案: B ( 选C的同学要注意语境, 这里强调过些时候也许会晴天, 表示推测性.)

105. It is in the library, you _______ talk loudly.A. may notB. can’tC. needn’tD. mustn’t
答案: D ( 选择B的同学要注意中文的干扰.can’t表示不能够。)

106. If anyone wants to say something in class, you ________ put up your hands first. A. mustB. mayC. shouldD. Can
答案: A ( 选其他三个选项的同学要注意语境,anyone暗示出语气。表明是一个规定,而不是建议。)

107. – I called you last night but no one answered the phone. -- I ________ dinner with my friends in the restaurant. A. haveB. hadC. was havingD. have had
答案:C (选择B和D的同学要注意分析语境.这里指我当时正在和朋友在饭馆吃饭.)

108. If you have lost a library book, you have to _________ it. A. find outB. look afterC. pay forD. take care
答案:C (选择A的同学要注意语境)

109. He will call me as soon as he _________ the city.A. reachesB. reachedC. will reachD. is reaching
答案:A (选择B的同学要注意主将从先)

110. The pen _________ him ten yuan.A. paidB. costC. TookD. spent
答案:B (选择C的同学要注意took通常用在时间上;选择A和D的同学要注意,这里的主语是物品,因此不能用paid 和spent)

最新2017考点整理信息由沪江中学学科网提供。

最新文章

请输入错误的描述和修改建议,建议采纳后可获得50沪元。

错误的描述:

修改的建议: