中考英语易错易混知识点集锦(12)

 来源:沪江中学学科网    要点:考点整理  
编辑点评: 2017中考英语语法易错易混知识点集锦

111. The train _________ for twenty minutes.A. leftB. has leftC. is leavingD. has been away
答案:D (选择B的同学要注意,当用完成时表示持续动作时,要选择可持续动词,不要用瞬间动词.)

112. How many books _____ they ________?-- Five. But they haven’t finished reading even one.
A. did…borrowB. had…borrowedC. will…borrowD. do…borrow
答案:A (选择B的同学要注意,这里只是问过去发生的一件事,并不是过去时间之前发生的.)

113. He _________ his bike so he has to walk there.A. lostB. has lostC. had lostD. loses
答案:B (选择A的同学注意句子并没出现两个时间点,因此要注意时态的前后一致.)

114. Why did the policeman stop us? -- He told us not _______ so fast in this street.
A. driveB. drivingC. to driveD. Drove
答案:C (这里考查的是tell sb. not to do sth.)

115. The population of the world in 20th century became very much _________ thanthat in 19th A. bigger B. larger C. greater D. more 
答案: B.(选择其它三项的同学要注意population的固定搭配是large)

116. The magazines are ________ easy that the children can read them well.A. suchB. soC. tooD. very
答案: B (选择A的同学要注意easy是形容词,要用so…that, 而不用such…that)

117. – Would you like ________ more tea?- Thank you. I’ve had ________.A. any, muchB. some, enoughC. some, muchD. any, enough 
答案:C (选择B的同学要注意enough是形容词, 不能说had enough)

118. I think basketball is _______. I like to watch it.A. boringB. boredC. excitingD. excited
答案:C (选择D的同学要注意basketball本身很令人激动,excited表示被什么所感染而激动。)

119. The math problem is so hard that ________ students can work it out.A. a fewB. a littleC. manyD. few
答案:D (选择A、C的同学要注意语境,这里指没有什么学生能做出来。)

120. Though she talks ______, she has made ________ friends here.A. a little, a fewB. little, fewC. little, a fewD. few, a few
答案:C (选择A的同学要注意语境,这里指虽然她不怎么说话,但她有一些朋友.)

最新2017考点整理信息由沪江中学学科网提供。

最新文章

请输入错误的描述和修改建议,建议采纳后可获得50沪元。

错误的描述:

修改的建议: