初二英语试题(14)

所属专题:八年级上册英语试卷  来源:沪江中学学科网    要点:初二英语试题  
编辑点评: 要想把英语学好,并能灵活运用,还要不断练习用英语思维和组织语言,忘掉汉语,用英语思维可以提高你的语速并可以避免“中国式英语”,对于听到的英语也不要译成汉语再思考和理解,高密度长期练习,英语听说能力会在4-6个月的时间内有所提高。

一、根据句意及首字母提示完成单词.(每小题2分,共20分)
1、Li Fei’s hobby is collecting tickets.Now she has over 3,000 c________.
2、T________ should get good education.
3、We can see the signs "No Smoking" here and there in p________.
4、People p________ a lot of tress every year in order to protect the environment.
5、This kind of i________ is really creative.
6、We should stop people c________ down trees to make the air clear.
7、Liu Hulan gave her young life to the C________liberation(解放).
8、You must try your best to avoid m________ big mistakes.
9、During the c________ on National Day,there are a lot of fireworks.
10、Liu Ying is the w________ of the competition,and her parents are bery proud of her.
二、根据汉语提示完成句子(每小题2分,共20分)
1、Which hobby do you think ________ ________ (占用) the least space?
2、They have ________ ________ ________(保持联系)since they left their hometown in 1990.
3、Everyone in the school________ ________ ________(期盼)the picnic.
4、The students often sing the ________ ________(国歌)when they raise the national flag in the morning.
5、The teachers always ________ ________ ________(为……制定计划)the new term at the beginning of a new year.
6、________ ________ ________(依我看来),we should set off earlier.
7、Liu kai often ________ ________ ________(拒绝接受)presents; he is a good Party member.
8、It is the first time for them to ________ ________ (团聚)after their graduation.
9、________ ________ ________.(最新消息)makes me so excited that I can't help crying.
10、We ________ ________ ________(把他看作)a real here.
三、句型转换(每小题2分,共20分)
1、Kate was late for work because she didn't catch the early bus.(就划线部分提问)
    ________ ________ Kate late for work?
2、He spends all his free time in playing computer games.(改为同义句)
    It ________ ________ all his free time ________ ________ computer games.
3、When does the plane take off? Mary asked me.(合并为一句)
   Mary asked me ________ the plane ________ off.
4、I want to know________ what else i have to do.(改为简单句)
   I want to know ________ else ________ ________.
5、He remembered that he had turned off the computer.(改为简单句)
   He remembered ________ ________ the computer.
6、There will be water.They will water the trees.(用if连成一句)
   They will water the trees________ ________ ________water.
7、I asked Li Lei ,"Will you go climbing next week?"(该为间接引语)
   I asked Li Lei ________ ________ ________ go climbing________ ________ ________.
8、I played the violin .My father read newspapers.(用while连接)
   I ________ ________ the violin ________ my father ________ ________ newspaper.
9、The park is quiet enough for us to hear the birds singing.(改为复合句)
The park is ________ ________ ________ ________can hear the birds singing.
10、The teacher asked us to read more to improve our reading skills.(改为直接引语)
    The teacher said to us ,"________ ________to improve ________. Reading skills."
四、单项选择(每小题3分,共30分)
1、Mike's hobby is playing ________ volleyball,while John's is playing ________ violin.
   A、the;the              B、the;a             C、/;the
2、"You bedroom is untidy ,Jim.Please ________."Mother said.
   A、clear it up          B、tidy up it        C、clean up it
3、What's the difference between the ________ countries and the ________ countries?
   A、develop;developed
   B、developing;developed
   C、developing;develop
4、He was so ________ when he heard the ________ news.
   A、exciting;excited     B、excited;exciting   C、excited;excited
5、Mr Wang will take a vacation for ________ in Xi'an.
   A、sometime             B、sometimes          C、some time
6、His ________mother is in hospital;he has to look after her.
   A、eighty-years-old     B、eighty-year-old    C、eighty year
7、He was walking in the street ________it suddenly rained.
   A、for                  B、when               C、as soon as
8、The earthquake happened ________ the afternoon of May 12th.
   A、on                   B、in                 C、at
9、It's very nice ________ me so much help.
   A、for you to offer   B、of you offering   C、of you to offer
10、When he saw his friend off at the airport yesterday,he said to him,"________".
   A、What's the matter?
   B、Have a safe trip!
   C、Don't mention it.
五、完形填空(每小题1分,共10分)
   Every town in the United States has a post office.Some are very small,and you can find them in the corner of a shop;_____ are large buildings. They are _____ five days a week and also on Saturday mornings.From Monday to Friday they are usually open from 8:30 a.m to 4:30p.m
   If you know _____ the postage(邮资) is for your letter,you can buy stamps at any window.In some post offices you can buy stamps from_____ Stamps are sold at many different prices,from one cent(美分)to many dollars.If you are not sure how much postage is for your letter,you may ask the man or the woman in the post office _____ help.He or she will give you stamps you need.If you are _____your letters far away,you should use airmail envelopes(航空信封).Remember that it will be _____ for a letter to be sent outside the country.
   At a post office you can also buy postcards.A postcard is _____ than a letter.Usually the price of postage for a postcard is about half that of a _____.The postcards that you buy at a post office do not have pictures.However,they are also not to be sent outside the country.
   Letters are an easy and cheap way to keep in _____ with people in many different countries.
1、A、the other     B、another        C、others        D、other
2、A、open          B、to open        C、close down    D、close
3、A、how many      B、how much       C、how often     D、how soon
4、A、post box      B、buses          C、postman       D、machines
5、A、for           B、at             C、with          D、under
6、A、send          B、sent           C、sending       D、sends
7、A、expensive     B、more expensive C、cheaper       D、dear
8、A、easy          B、dear           C、cheaper       D、dearer
9、A、book          B、letter         C、newspaper     D、magazine
10、A、stay         B、smell          C、feel          D、touch
初二年英语试题答案(8)
一、根据句意及首字母提示完成单词
1、collections   2、Teenagers   3、public   4、plant   5、invention  6、cutting 
7、Chinese  8、making   9、celebration   10、winner

二、根据汉语提示完成句子
1、takes up   2、stayed in touch  3、looks forward to   4、national song   5、make plans for    6、In my opinion  7、refuses to accept   8、get together   9、The  latest news   10、see him as
三、句型转换
1、Why was   2、takes him ;to play   3、when;took   4、what;to do   5、turning off 
6、if there  is   7、if he would;the next week   8、was playing;while;was reading 
9、so quiet that we   10、Read more;your
四、单项选择
1、C  2、A  3、B  4、B  5、C  6、B  7、B  8、A  9、C  10、B
五、完形填空
2、C  2、A  3、B  4、D  5、A  6、C  7、B  8、C  9、B  10、D

 

>>点击查看八年级上册英语试卷专题,阅读更多相关文章!

最新2019初二英语试题信息由沪江中学学科网提供。

请输入错误的描述和修改建议,建议采纳后可获得50沪元。

错误的描述:

修改的建议: